luni, 2 ianuarie 2012

Template Balanta Personala - Personal Expense Tracker 2

Buna,

V-am promis zilele trecute ca o sa revin si cu un post pentru prezentarea sheet-ului de balanta lunara din template-ul pe care l-am postat. De asemenea, azi o sa va descriu si cum il folosim noi in mod curent impreuna cu Google Docs.

Balanta lunara

Sectiunea cheltuieli - am impartit cheltuielile pe categorii si subcategorii (coloana descriere). Pentru fiecare categorie exista si categoria alte cheltuieli, care se va folosi in cazul in care tipul respectiv de cheltuiala nu se potriveste cu nici o subcategorie existenta.













Dupa aceste doua coloane avem coloana Proiectat in care in functie de categorie si subcategorie se aduce suma proiectata din sheet-ul Setare fisier.

Dupa coloana Proiectat, urmeaza doua coloane in care se introduc cheltuielile efectiv realizate. Am introdus doua coloane pentru cei care vor folosi fisierul de catre doua persoane. Dupa ce se va introduce in sheet-ul Setare fisier numele celor doi titulari, titlurile celor doua coloane de realizat se vor individualiza.

Pe ultima coloana din sectiunea cheltuieli, se face diferenta dintre proiectat si realizat. Pe aceasta coloana am folosit conditional formatting pentru a ne atentiona vizual cand am depasit ceea ce am proiectat.

Sectiunea venituri - aceasta sectiune este asematoare cu sectiunea de cheltuieli. Singura diferenta este ca veniturile le-am impartit doar in categorii. La fel ca mai sus avem o coloana Proiectat in care sunt aduse informatiile introduse in Setare fisier. Dupa aceea, avem doua coloane pentru veniturile realizate efectiv, iar ultima coloana este cea in care se face diferenta dintre proiectat si realizat.






Sectiunea sumar - reprezinta zona din sheet-urile de balanta lunara in care vedem suma totala a veniturilor, a cheltuielilor si diferenta dintre acestea. Cand folosesc acest fisier, consider aceasta diferenta ca fiind soldul contului meu (din fericire am doar unul deci e usor :D). Astfel pot verifica foarte usor care este acest sold fara sa mai fie nevoie sa ma loghez in e-banking. Cu conditia, ca toate miscarile din cont sa fie inregistrate si in fisier.











Sectiunea sumar cheltuieli - in afara de zona de centralizare prezentata mai sus, am introdus si o zona de centralizare a cheltuielilor pe categorii.

















Cum legam fisierul de Google Docs?

Pentru a putea avea acces in orice moment la sheet-ul de balanta pentru luna curenta, folosim si un fisier in Google Docs. De fapt, toata luna completam informatiile doar in acest fisier, iar la sfarsitul lunii copiem informatiile in fisierul excel. 

  1.  Downloadati fisierul necesar pentru importul in Google Docs de la urmatorul link: balanta luna curenta.xlsx.
  2. Accesati link-ul docs.google.com. Este nevoie sa va inregistrati folosind contul Google. Daca nu aveti unul va fi nevoie sa va creati unul.
  3. In pagina, care se incarca dupa logare, apasati butonul de import documente, care este langa butonul de creare documente. In lista de optiuni care apare, apasati Fisiere. Apoi alegeti fisierul salvat mai devreme si apasati ok.
  4. Dupa ce se incarca fisierul, acesta va aparea in pagina de pornire in tabelul de documente. Daca doriti ca in fisier sa completeze si alte persoane, puteti acorda acest drept acestora prin optiunea de share. Pentru a gasi aceasta optiune trebuie sa dati click dreapta pe numele fisierului din pagina de pornire.







    In fisierul de import, atat veniturile si cheltuielile preconizate nu mai sunt cu formula. De aceea, cand se incepe o noua luna trebuie sa copiati aceste informatii din fisierul excel.

    Cu acestea inchei prezentarea template-ului balanta personala. Va aduc aminte ca fisierul template se gaseste la urmatorul link: balanta personala.xlsx. De asemenea, va invit sa imi trimiteti feedback-ul vostru prin comentarii la aceste posturi sau pe mail la invatamexcel@gmail.com.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu