duminică, 19 februarie 2012

Tips & Tricks - Cum facem unhide la prima coloana/primul rand?

Buna,

Astazi vin in ajutorul vostru cu un mic pont despre cum facem sa apara coloana A sau randul 1 dupe ce a fost ascuns. Un prienten mi-a povestit, de curand, ca a intampinat greutati cu aceasta problema. Pana la urma a gasit un raspuns pe net dar mie mi s-a parut ceva foarte complicat pentru un lucru atat de simplu. Astazi vreau sa va prezint ambele variante.

Metoda 1

Dupa ce am ascuns prima coloana sau primul rand dintr-un sheet, selectam coloana B sau randul 2 si tinand mouse-ul apasat, mutam cursorul spre dreapta, respectiv stanga pana cand apare 2C sau 2R deasupra selectiei. 2C sau 2R inseamna cate coloane, respectiv randuri sunt selectate. Apoi apasam click dreapta undeva in coloana B sau randul 2 si selectam Unhide.














Metoda 2

Pentru metoda mai complicata trebuie sa urmam urmatoarele etape:
  • In bara de meniu la tab-ul Home, selectam optiunea Find&Select. Din lista de optiune care apare selectam Go to.... In excel 2003, optiunea Go to se gaseste in bara de meniu, la tab-ul Edit sau folosind tasta F5.
  • In fereastra care apare, scriem in casuta Refference coordonatele unei celule care se afla in randul sau coloana ascuns. Pentru exemplele noastre, am scris celula A1.
  • In bara de meniu, tot la tab-ul Home, selectam optiunea Format si din lista de optiuni care apare selectam Hide&Unhide si apoi Unhide Colomns sau Rows in functie de ce avem nevoie. In excel 2003, Format este  un tab in bara de meniu si sub el gasim optiunea Unhide Colomns sau Rows in functie de ce avem nevoie.





















































Cam atat pentru azi. Va invit sa imi scrieti comentariile voastre cu privire la acest mic pont folosind optiunea de comentarii de mai jos.

Daca doriti sa fiti la curent cu ultimele mele articole, puteti sa va abonati folosind caseta de pe prima pagina.

Un weekend placut in continuare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu